گزارش برنامه قله کول جنو
۴و۵ آبان ماه ۹۶ تیمی ۱۰نفره از اعضای باشگاه کوهنوردی و اسکی دماوند به سرپرستی امید خطیبی موفق به صعود چکاد جنوبی ترین قله ی اشترانکوه
کول جنو به ارتفاع ۳۸۵۰ متر شدند .
توضیحات:
استان: لرستان
شهرستان :ازنا
فاصله ازنا تا روستای کمندان :حدود ۵۰ کیلومتر
نوع برنامه :کوهنوردی
وسیله نقلیه :شخصی
وضعیت آنتن دهی: ابتدای مسیر، پناگاه، چکاد
ابزار مورد نیاز:کاسکت/تسمه/کارابین/انفرادی/هارنس/لوازم شب مانی و….
اعضای شرکت کننده:
امید خطیبی(سرپرست)
نیما خطیبی الیزا علیزاده
علی حدادی فائزه رخ فیروز
محمود خزایی لیدا مفرد
کامبیز مودی
حمیدرضا فرخی
سعید ترنیان
موقعیت جغرافیای
اشترانکوه یکی از چین خوردگی های عظیم ایران با قلل سر به فلک کشیده و بیشماری میباشد که از گردنه سراوند در شرق درود آغاز شده و با خط الراسی پر فرازو نشیب از فراز قللی با ارتفاع بیش از ۴۰۰۰ متر و یخچالهای دایمی پر شیب به کل جنو و دره دایی ختم میشود . قلل اشترانکوه بسیار صعب العبور بوده و در عین زیبایی محسور کننده بسیار پر مخاطره میباشند . ریزش بهمن حتی در فصل بهار هم کوهنوردان را تهدید میکند و تا کنون قربانیان زیادی در این منطقه گرفته است. مسیر های بهمن گیر در تابستان عمدتا به شن اسکی های پر شیبی تبدیل میشوند که در جای خود با خطر ریزش سنگ و سقوط همراهند .
بلند ترین قله این مجموعه بی نظیر سن بران و فنی ترین آن کول جنو میباشد . کل یا کول در زبان محلی به مناطق غیر قابل عبور اطلاق میشود و از این نظر اسمی برازنده بسیاری از قلل اشترانکوه است .
شرح برنامه
مبدا مسیر برای صعود روستایی به نام کمندان از توابع شهرستان ازنا در استان لرستان که پس از ازنا با طی جاده خاکی که از سمت راست جاده جدا میشود میتوان به آنجا رسید .کمندان روستایی پر آب و سرسبز میباشد که قرار است با ساختن سد بر بالا دست آن کل روستابه زیر آب رود.
تیم ساعت ۴ صبح پنج شنبه ۴ آبان ۹۶ از تهران به سمت ازنا حرکت و حدود ۱۰ صبح به شهرستان ازنا رسیدیم پس از صرف صبحانه به سمت روستای کمندان راهی شدیم هرچه به روستا نزدیک تر میشدیم زیبایی ها دوچندان میشد وچشم هر بیننده ای را محسور میکرد بعد از گذشت ۱ساعت به ابتدای مسیر که نزدیک به کارخانه آب معدنی بود رسیدیم و پس از بستن کوله ها در ساعت ۱۲:۴۵ دقیقه حرکت خود را در کنار رودخانه آغاز کردیم ووارد دره ای عریض شدیم پس از گذشت۴ ساعت به جانپناه کامران سلیمانی در ارتفاع ۳۳۰۰ متری رسیدیم.
پناهگاه بصورت دوطبقه و حدود ۳۰ نفر ظرفیت را دارا می باشد پشت پناهگاه چشمه ای وجود دارد که در این فصل متاسفانه خشک بود و برای دسترسی به اب حدود ۳۰ دقیقه بایداز جانپناه بالاتر رفت .شب را در پناهگاه سپری کرده و صبح روز بعد راس ساعت ۶:۰۵ به سمت بالا حرکت کردیم که ابتدای مسیر سنگلاخی بوده که باید با احتیاط پیمایش شود و بعد از آن مسیر شیب تندی پیدا می کند که این شیب تا زیر تیغه معروف کول جنو کشیده شده می شود حدود ۱ ساعت زمان تا رسیدن به زیر تیغه نیاز می باشد. در یک ساعت اول یکی از اعضا با صلاحدید سرپرست با دو کمک به سمت جانپناه برگشت.
بعد از رسیدن به زیر تیغه اصلی آماده درگیری با سنگ و صخره شدیم .
پس از حدود سه ساعت تلاش و رعایت کلیه جوانب ایمنی در صعود اعم از ایجاد چند کارگاه و حمایت تیم در بعضی نقاط مسیر در ساعت ۱۰:۰۵ دقیقه ی صبح جمعه ۵ ابان تیم قدم به چکاد این قله ی زیبا نهاد و سپس فورا راه فرود که از مسیر شست خدا میباشد را پیش گرفتیم و در نهایت در ساعت ۲:۳۰ دقیقه به محل پارک ماشین ها رسیده و پس از صرف نهار در ازنا به سمت تهران حرکت کردیم وساعت ۱۰ شب جمعه برنامه با موفقیت خاتمه یافت.
۲,۱۳۵ دیدگاه