رکاب زنی در بافت تاریخی قلب تهران به سرپرستی امیررضاصدیقیان
گزارشی از اجرای برنامه رکاب زنی
شهری تاریخ ۲۱ شهریور ماه سال ۹۹
در ساعت ۸ صبح جمعه طی هماهنگی با ۷۵ نفر از همرکابانی که ثبت نام نموده بودند در ابتدای خیابان لاله زار جنب باشگاه دماوند گردهم آمدیم.
با اجرای حرکات کششی و نرمش برنامه آغاز شد ابتدا حضور و غیاب توسط سرپرست انجام شد و افرادی که بدون ثبت نام حضور پیدا کرده بودند و کارت بیمه ورزشی نداشتند از تیم جدا شدند و اجازه همراهی با تیم را نیافتند.
در ادامه سرپرست برنامه با معرفی نماینده شرکت انرژی موتور،جاینت و لیو سرکار خانم نوروزی و همچنین مسئول گروه دوچرخه سواری ریچرخ آقای مهدیارحشمتی و لیدرهای فرهنگی و تاریخی سرکار خانم دکتر انصاری و آقای سیامک شایانپور برنامه را ادامه دادند.
با توضیحات آقای امیررضا صدیقیان در مورد بافت تاریخی خیابان لاله زار،سینماها،تئاترنصر،گراندهتل،خانه اتحادیه،خانه تیمسارمهنا،کارخانه آرگو،منزل سفیر دانمارک و منزل صادق هدایت،شیرینی مینیون و شیرینی فروشی نوشین همراه شدیم.
شروع برنامه رکاب زنی ازخیابان انقلاب به سمت خیابان سعدی،چهارراه مخبرالدوله و میدان بهارستان به جلوداری آقای ایوب ثروت و عقب داری آقای سیامک شایانپور و تقسیم نفراتی بین تیم جهت حمایت همرکابان استارت خورد.
اولین توقف بعد از لاله زار میدان بهارستان بود در ضلع جنوب غربی میدان جمع شدیم.سرکارخانم انصاری شروع به توضیحات در مورد میدان مخبرالدوله ،ساختمان مجلس،مسجد سپهسالار و…پرداختند.
و در ادامه آقای صدیقیان بخش دوم حرکت رابرای همرکابان شرح دادند.
باعبوراز خیابان سرچشمه قبل از سه راه سیروس بسمت شرق متمایل شدیم و پایین تر از بیمارستان سپیر وارد کوچه ای قدیمی شدیم در اواسط کوچه توقف نموده و دوچرخه ها را در محل امنی کنارهم قرار دادیم و برای جلوگیری از ازدحام و سروصدا به دو گروه تقسیم شده و هر گروه به صورت جداگانه با توضیحات سرپرست در مورد پهلوان سیدحسن شجاعت(رزاز) مسیری کوتاه را تا منزل این پهلوان نامی ایران که امروز در اختیار آقای علی جعفرنژاد میباشد و با نام هاستل آرین شناخته میشود راهی شدند.
در این محل نیز خانم انصاری به شرح تاریخچه ابنیه قدیمی،نوع معماری،درب و پنجره ها،هشتی ها و غیره توضیحات مفیدی ارایه نمودند.که بسیار مورد توجه اعضای تیم قرار گرفت این بخش نیز با پذیرایی پرسنل مهمانخانه رزاز به پایان رسید.
پس از خروج از محله امامزاده یحیی وارد منطقه بازار شدیم که با عبور از خیابان بوذرجمهوری شرقی توقفی در ابتدای بازار و محله عودلاجان داشتیم که لیدر به توصیف این منطقه پرداخت و توقف بعدی در ابتدای محله ی پامنار بود که آقای سیامک شایانپور شرحی در مورد این محله،ساکنان آن ،کوچه مروی و مشاغل سابق آن و بناهای تاریخی پرداختند و در ادامه وارد خیابان ناصرخسرو شدیم جلوی شمس العماره و تکیه دولت توقفی داشتیم که خانم انصاری در مورد این محلها و همچنین شمس العماره،کاخ گلستان وغیره پرداختند.
با ادامه مسیر بسمت شمال از منطقه بازار خارج شدیم و با عبور از سرخیابان صوراسرافیل وارد سعدی جدید شدیم و در ادامه به سمت غرب رکاب زده با عبور از میدان توپخانه،اداره رادیو، پست و تلگراف وارد خیابان سی تیر
(قوام سلطنه)سابق شدیم.
روبروی موزه ملی ایران ایستادیم ودر مورد این خیابان،موزه هاوتاریخچه ی آنهاخانم انصاری برایمان بصورت جامع وکامل گفتندوباثبت عکس دسته جمعی بسمت شمال ادامه مسیر داده ازخیابان سی تیر وارد جمهوری (نادری)سابق شده از خیابان فردوسی تا میدان فردوسی و ادامه تا دروازه دولت رکاب زده وارد موزه پمپ بنزین دروازه دولت شدیم که مورد استقبال گرم و صمیمی سرکار خانم اسماعیلی مدیر محترم این مجموعه قرار گرفتیم.
با توضیحات ایشان در مورد تاریخچه این موزه و بازدید رایگان از کل مجموعه برنامه به بخش پایانی خودش نزدیک شد.
در بخش پایانی سرپرست بار دیگر مراتب قدردانی خود را از لیدرهای محترم فرهنگی و تاریخی،لیدرهای بخش دوچرخه سواری،مدیران دو مجموعه مهمانخانه رزاز و موزه دروازه دولت ابراز داشت و هدایایی نفیس از طرف شرکت انرژی موتور،جاینت تقدیم سه عضو۱۱،۱۰،۶ساله تیم گردید.
هدف از این برنامه ترویج فرهنگ دوچرخه سواری شهری و بازدید از اماکن فرهنگی و تاریخی تهران قدیم بود.
سپاس از همراهی و همدلی:
مدیرعامل باشگاه دماوند وحیدطهوری
مدیرکارگروه دوچرخه باشگاه
دماوند ایوب ثروت
مدیرمحترم شرکت انرژی موتور
نماینده شرکت سرکارخانم
ریحانه نوروزی
گروه دوچرخه سواری ریچرخ
مدیر محترم هاستل آرین
علی جعفرنژاد
مدیر محترم موزه پمپ بنزین دروازه دولت سرکارخانم مریم اسماعیلی
مدیر محترم استودیو طراحی و
دیزاین لی اوت
سرکارخانم دکتر سیما انصاری
عوامل رادیو ورزش
در پایان سپاس فراوان ازسرپرست این برنامه آقای امیررضاصدیقیان داریم که با رویکرد فرهنگی تیم ۷۵نفره رکاب زنی دراین مسیررا هدایت وسرپرستی نموده وخاطره ای خوش برای تک تک نفرات ساختند.
۱۴۴ دیدگاه